Van woonwensen tot aankoop en daarna

Wat komt er allemaal kijken bij de aankoop van een nieuwbouwhuis of nieuwbouwappartement? We vertellen het u allemaal in het eerste gesprek en we begeleiden u tot het moment van oplevering. Om u alvast een idee te geven…

Stap 1 | Kiezen en inschrijven
Wat leuk, u heeft besloten om in Kraanbolwerk te willen wonen. Kies nu uw gewenste bouwnummer en vul het inschrijfformulier in. Inschrijven kan tot uiterlijk maandag 29 mei om 17.00 uur. U kunt het inschrijfformulier mailen naar jasja@vanwonen.com of inleveren bij notariskantoor Duret & Trip, Eekwal 16 in Zwolle.

Stap 2 | Loting en toewijzing
Na de sluitdatum gaan we loten. Als u bent ingeloot voor een bouwnummer naar uw keuze, bellen wij u uiterlijk 31 mei met het goede nieuws. We maken dan gelijk een afspraak voor het reserveringsgesprek.

Stap 3 | Reserveringsgesprek
In de eerste twee weken van juni vinden de reserveringsgesprekken plaats met onze verkoopmanager Jasja Scholtens. Zij ligt de plannen en procedure toe en beantwoordt al uw vragen. Daarna tekent u samen de reserveringsovereenkomst.

Stap 4 | Interieurarchitect
Nadat u de reserveringsovereenkomst heeft getekend, nodig onze interieurarchitect Karin van der Zwaag u uit om samen van een huis uw thuis te maken. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden. Eventuele meerkosten die uit uw keuze voortvloeien worden door de aannemer, Nijhuis Bouw, berekend en duidelijk aan u gecommuniceerd.

Stap 5 | Beslissen en tekenen
Het beslismoment om tot koop over te gaan volgt een week nadat de aangepaste plattegrond met eventuele meerkosten door u akkoord zijn bevonden. Vervolgens wordt de koop- en aannemingsovereenkomst onder voorbehoud van financiering getekend. Een feestelijk moment!

Stap 6 | Keuzes maken
Na het tekenen van de contractstukken krijgt u een gesprek met de kopersbegeleider van Nijhuis bouw om de afbouw van uw woning te begeleiden. Tenslotte volgt er nog een bezoek aan de showroom om ook de badkamer en het toilet geheel naar uw smaak af te werken en in te richten.

Stap 7 | De finishing touch
Heeft u eenmaal de keuken en badkamer uitgezocht, dan is het tijd om te kijken naar bijpassende vloer, raamdecoratie en een kleurtje op de muur. Hiervoor volgt een 2e gesprek met interieurarchitect Karin van der Zwaag. Opnieuw geeft zij u advies over de afwerking en inrichting van uw huis.

Stap 8 | Start bouw
We verwachten dat we in het laatste kwartaal van 2017 kunnen starten met de bouw!

"Alles fris en nieuw én afgestemd op uw smaak"