Gaat u hier straks wonen?

Kraanbolwerk Zwolle

Kraanbolwerk toen, nu en straks

Het Kraanbolwerk wordt omringd door het water van de Friesewal en de Thorbeckegracht. Deze kwaliteit is op alle mogelijke manieren benut. Niet alleen geniet u elke dag weer van wonen aan het water, ook vanuit de stad en vanaf het water is het Kraanbolwerk schitterend om te zien. Met dank aan een doordacht stedenbouwkundig plan en het werk van gedreven architecten.

De volledig nieuwe bebouwing van het eiland refereert in architectuur en materiaalgebruik aan de rijke geschiedenis. Zo sluit het plan mooi aan bij de Thorbeckegracht en blijft het stoere en dynamische karakter van het Kraanbolwerk bewaard.

Kraanbolwerk, oud en nieuw verbonden

De lange rij 18e- en 19e-eeuwse grachtenhuizen langs de Thorbeckegracht zijn vanuit de binnenstad gezien gezichtsbepalend. Samen vormen ze een van de meest authentieke plekken van Zwolle. De rij eindigt nu aan de westzijde bij het gebouw van Lenderink. Met de komst van het Kraanbolwerk wordt de rij doorgetrokken tot op de kop van het eiland, zodat de nieuwe woningen en appartementsgebouwen aansluiten bij het historische beeld van de Thorbeckegracht.

Zo wordt het

Net als het Noordereiland zijn het de smalle straten en stegen haaks op de Thorbeckegracht die de structuur en sfeer van het gebied bepalen. De bomenrijen langs de Thorbeckegracht en de Friesewal brengen samen met de tuinen groen in het gebied. Het Kraanbolwerk kent diverse niveaus. Het hoogteverschil in het Kraanbolwerk wordt overbrugd door hellingbanen en trappen. Maak in deze website kennis met de Kadewoningen, De Volharding, Hof van Volharding, De Tweeling en lees meer over de stad, de historie, de bereikbaarheid en de service die VanWonen u biedt.

Delen: Ik heb belangstelling