Nu wonen in het centrum...

Zwolle: van alles voor iedereen

Nu wonen in het centrum…

Het stervormige centrum van Zwolle wordt omringd door de stadsgracht. Via één van de vele bruggen bereikt u het sfeervolle, oude hart van de hoofdstad van Overijssel. De roerige geschiedenis gaat ver terug en heeft zijn sporen nagelaten. Gelukkig maar, juist die schitterende monumenten, scheve pandjes, de stadsmuur en de gezellige straatjes geven Zwolle karakter en sfeer.

In Zwolle is het heerlijk winkelen. Grote winkelstraten vormen een mooi samenspel met de kleine straatjes waar u speciaalzaken, boetiekjes en galeries treft. Ga voor de lekkerste koffie- en theespecialiteiten naar ’t Konkeltje en als u door de Luttekestraat loopt, stap dan zeker even binnen bij Schuttelaar. Op een prachtige locatie in de Broerenkerk in Zwolle is Waanders in de Broeren dé boekwinkel van Zwolle, zeer aantrekkelijk om in rond te struinen.

Culinaire genieters zitten goed in Zwolle. Met Librije is de crème de la crème onder de restaurants binnen handbereik. En wat dacht u van ZoXander en Hofvlietvilla? En dat op enkele minuten loopafstand van het Kraanbolwerk.

Zwolle is goed geoutilleerd op het gebied van kunst en cultuur. Zo zijn er in de stad diverse musea, een schouwburg en de bibliotheek. Ook De Peperbus en de Theaters Odeon en De Spiegel zijn absoluut een aanrader. Zeker als u een bezoek combineert met een lunch in het prachtige pand van Villa Suikerberg. De kunstroute voert langs een aantal interessante culturele instellingen. Een leuke manier om uw eigen stad (nog beter) te leren kennen.

Ook het Stadsfestival mag u zeker niet missen. Langs en op de grachten is van alles te beleven. Vijf dagen lang is Zwolle dan in de ban van muziek en optredens. Houd trouwens ook de evenementen op het Rode Torenplein in de gaten. Altijd gezellig.

Zo’n levendige stad met water in de hoofdrol. Hoe zit het eigenlijk met het groen? Geregeld! Zwolle is namelijk één van de groenste gemeenten van Nederland; de stad beschikt dan ook over 33 parken! Overigens is het ook zeer de moeite waard om het natuurlandschap rondom de stad te verkennen. Te fiets, te voet.

Delen: Ik heb belangstelling