Grachtenwoningen Kraanbolwerk

Deelgebiedenkaart
pin
X

Amarens Reitsma

Wonen in een binnenstedelijke omgeving, dynamisch en actief. Door de relatief hoge dichtheid is het zorgvulding ontwerpen van zicht op en relatie met de omgeving van essentieel belang voor een fijn woonklimaat.

Meer over Amarens Reitsma
pin
X

Robert Boxem

Een nieuw stukje stad op een historische locatie, dat is het kraanbolwerk in Zwolle. Met de Grachtenwoningen is er een unieke kans om de aansluiting te maken tussen de bestaande Thorbeckegracht en de nieuwe bebouwing. Deze overgang zou ik dan ook graag terug willen laten komen in de gebruikte architectuur.

Meer over Robert Boxem
pin
X

Sara van Popta

Kijkend naar de gevelarchitectuur aan de Thorbeckegracht valt mij, tussen de verscheidenheid van de gevels, één ding op als terugkerend element; de rijkdom aan gelaagheid van naar voren en naar achter springende elementen.

Meer over Sara van Popta
pin
X

Irma Klevering

Een ontwerp van een stadswoning vraagt om het typische karakter van een bepaalde geslotenheid van buiten en bijzondere ruimtelijkheid van binnen. Dit combineert een gevoel van privacy met daarnaast het opwindende van het wonen middenin een levendige stad.

Meer over Irma Klevering
pin
X

Bart van der Salm

Vanuit historisch perspectief is het Kraanbolwerk een locatie geweest van industrie, handel en nijverheid; bedrijvigheid op de begane grond met extra hoge plafonds en opslag van goederen of wonen vanaf de eerste verdieping.

Meer over Bart van der Salm
pin
X

Rob Moritz

De overgang van de historische Thorbeckegracht gevelwand naar het meer industriële karakter van de kop van het Kraanbolwerk begint met dit voorname factoorspand. Geïnspireerd op de brede grachtenpanden die zo kenmerkend zijn voor de Gouden Bocht in de Herengracht van Amsterdam.

Meer over Rob Moritz

19 het atelier architecten

19 het atelier is een architectenatelier dat ontwerpt met en voor mensen. Onze gemotiveerde projectteams spreken uw taal en gaan zonder uitzondering altijd voor de beste oplossing. Creativiteit, professionaliteit, gebruiksgemak en esthetiek zijn hierbij de vaste uitgangspunten.

Delen: Ik heb belangstelling