Daarom nieuwbouw in Kraanbolwerk

Een woning kopen is een belangrijke stap, waarbij zowel emotie als verstand een rol spelen. Voor een nieuwbouwwoning is dit niet anders. Voor een grote groep mensen is de keus voor nieuwbouw op voorhand al gemaakt, bijvoorbeeld omdat men al ervaring heeft gehad met een nieuwbouwwoning. Anderen zeggen ’nooit in een nieuwbouwwoning te willen wonen’. Tot ze in de gaten krijgen wat de voordelen van nieuwbouw zijn.

Geen kosten koper

De kosten van de overdracht (belastingen, kadaster- en notariskosten) zijn in de koopprijs begrepen. Daardoor koopt u een nieuwbouwwoning vrij op naam (v.o.n.). Dat scheelt doorgaans een aanzienlijk percentage van de koopsom ten opzichte van een bestaande woning waar deze kosten voor de koper zijn.

Onderhoudsvriendelijk

Een groot voordeel is het beperkte onderhoud dat een nieuwbouwwoning vraagt. De eerste jaren hoeft u zelfs nauwelijks kosten te maken. Dit draagt bij aan een lagere maandlast voor de woning. De prijs-kwaliteitverhouding is voor veel mensen ook een reden om voor een nieuwbouwwoning te kiezen.

Garantie

Dankzij de garantie- en waarborgregeling op nieuwbouw van de Stichting Waarborgfonds Koopwoningen ontvangt u een aantal jaren garantie op uw woning. Dit betekent waarborg voor kwaliteit, dus voor u geen verrassingen. Bij een bestaande woning kunt u na de oplevering nog allerlei (onzichtbare) gebreken tegen het lijf lopen, dan moet u maar zien hoe u de oude eigenaar ervan kunt overtuigen om deze gebreken te herstellen. Dankzij de garantie- en waarborgregeling zijn de garanties bij nieuwbouw duidelijk geformuleerd en bent u er zeker van dat eventuele gebreken zullen worden hersteld.

Verkoop van uw eigen woning

Het kopen van een ander huis brengt een spannende tijd met zich mee. Wanneer u in het bezit bent van een koopwoning, zal dit meestal verkocht moeten worden. Bij het kopen van een bestaande woning zal de verkoper u over het algemeen vragen binnen enkele maanden de woning af te nemen. Omdat het bouwen van een nieuwbouwwoning in het Kraanbolwerk enige tijd duurt, heeft u ruimschoots de tijd om de verkoop van uw eigen woning zo gunstig mogelijk te plannen. U hoeft niet snel van uw huidige woning af, wat voor u een betere onderhandelingspositie betekent en meer rust geeft bij de verkoop.

Energiezuinig

Een nieuwbouwwoning is voorzien van de laatste technologische hoogstandjes waar het het energieverbruik betreft. Sinds de invoering van het energielabel voor woningen is het voor een koper inzichtelijk hoe energiezuinig een bestaande woning is. Bij nieuwbouwwoningen is, dankzij de minimumeisen van het bouwbesluit, altijd het zuinigste energielabel A van toepassing. Bovendien is nieuwbouw nog een stuk energiezuiniger dan de meeste bestaande woningen met energielabel A.

Nog meer kwaliteit

Ook de veiligheid, het comfort en de bruikbaarheid zijn, mede dankzij de regels van het bouwbesluit, bij nieuwbouwwoningen standaard goed doordacht. Voor uw woonbeleving zijn de plafonds en de deurkozijnen hoog, wat een heerlijk ruim gevoel geeft. De deuren hebben vaak een brede doorgang. Het verwarmingscomfort en de ventilatiebehoefte is per ruimte goed in balans en in het Kraanbolwerk is zelfs vloerverwarming standaard. Tenslotte is het geluidsniveau tussen woningen onderling aan strenge eisen gebonden en veelal vele malen beter dan bij bestaande woningen.

Meerwerkmogelijkheden

Een nieuwbouwwoning biedt een scala aan meerwerkmogelijkheden. In een individueel gesprek worden uw woonwensen uitgebreid besproken. Bij de oplevering is de woning aan uw wensen aangepast en dus helemaal op maat. Ideaal toch?

Afwerking

Hoe vaak komt het niet voor dat u na de verhuizing (naar een oudere woning) pas merkt dat de wc niet goed doorspoelt, een kraan lekt, een deur kiert of een tegel gebarsten is? Bij de oplevering van nieuwbouw wordt alles gedetailleerd gecontroleerd en neemt de aannemer de tijd om de woning perfect af te werken en alle eventueel geconstateerde gebreken binnen korte tijd te herstellen.

Keuken, badkamer, vloeren etc.

Een badkamer, keuken, vloeren en wandafwerking naar uw eigen smaak is een heerlijk vooruitzicht. De kleur tegels die u leuk vindt, de kraan die past bij het toilet, een kookeiland met 5 pitten. Alles klopt en u hoeft geen concessies te doen omdat de vorige bewoner bijvoorbeeld een luxe keuken had laten aanbrengen die eigenlijk helemaal niet uw smaak is.

Kijk voor meer informatie op: bewustnieuwbouw.nl

Delen: Ik heb belangstelling